Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb nyári levesek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Ha nagy a forróság, igazán üdítően hat egy finom, hűs leves, nem beszélve arról, hogy a kánikulában nem feltétlenül szeretünk órák hosszat a konyhában tüsténkedni. A következő összeállításban néhány igazán ízletes, könnyű nyári leves receptjét olvashatod.

 

{KEPGALERIA}

 

Gazpacho

A gazpachó - hideg zöldségleves - nagyon kellemes, hűsítő fogás. Annyiféle, ahány település van Spanyolországban. Csak friss zöldségekből készítsük, és nagyon hidegen - jégkockákkal tálaljuk.


Hozzávalók


4 zöldpaprika
1 közepes uborka
6-7 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
12 dkg szétmorzsolt száraz kenyér vagy pirítós
1 evőkanál nagyon finomra vágott zellerlevél és petrezselyem
egy csipet majoránna, só, bors


Elkészítés


A paradicsomot és az uborkát hámozd meg és darabold fel kis kockákra. A zöldpaprikát és a hagymákat is szeleteld fel. Tedd mindet egy turmixgépbe, majd öntsd egy tálba. Jöhetnek hozzá az ízesítők: az olaj, az ecet és a fűszerek. Öntsd fel hideg vízzel, de ne túl sokkal, csak hogy még sűrű maradjon. A végén jöhet bele a szétmorzsolt kenyér/pirítós is. Egy jó két órát hagyd a hűtőben, hogy kellően összeérjenek az ízek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL