Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb olaszos tésztavacsorák

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne ismerné legalább névről az olyan fogásokat, mint a tortellini, a tagliatelle? De az ezerarcú spagettit és a lasagnet már biztosan. A jó hír, hogy ezek otthon, bárki által elkészíthető étkek, és garantáltan sikert aratnak családunk, szeretteink, barátaink körében.

 

{KEPGALERIA}

 

Lasagne


Hozzávalók

A mártáshoz:
50 dkg darált hús
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál olaj
3 dl paradicsomlé
1 dl tej
fűszerek: rozmaring, kakukkfű, oregano, bazsalikom
só, bors
pici cukor
25-25 dkg sajt

A tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás

víz

Elkészítés


Gyúrd össze a tésztát, felezd meg és nyújtsd ki egyenként a tepsi nagyságának megfelelően. Párold meg a darált húst, add hozzá a paradicsomokat, a fűszereket és a tejet. Lassú tűzön főzd addig, amíg a hús meg nem puhul a szószban. Kapcsold be a sütőt és olajozz ki vékonyan egy tűzálló tálat. Béleld ki szépen az első tésztalappal, tegyél rá a mártásból, majd reszelt sajt következik. Most megint egy tésztaréteg, majd paradicsommártás és újra a sajt. Borítsd be a tetejét alufóliával és mehet is az előmelegített sütőbe nagyjából 30 percre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL