Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb olaszos tésztavacsorák

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne ismerné legalább névről az olyan fogásokat, mint a tortellini, a tagliatelle? De az ezerarcú spagettit és a lasagnet már biztosan. A jó hír, hogy ezek otthon, bárki által elkészíthető étkek, és garantáltan sikert aratnak családunk, szeretteink, barátaink körében.

 

{KEPGALERIA}

 

Spenótos tortellini

Hozzávalók


50 dkg sajttal töltött tortellini
2 dl tejszín
10 dkg félkemény sajt
20 dkg főtt sonka
negyed kg mirelit spenót
3 dl zöldségleves
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
szerecsendió
2-3 evőkanál étkezési keményítő
kevés citromlé
só, bors

Elkészítés


A hagymákat vágd fel apróra. A fokhagymát párold meg 1 evőkanál olajon, majd öntsd fel 1 dl zöldséglevessel. Add hozzá a spenótot, és időnként megkeverve, közepes hőfokon főzd 10 percig. Közben ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. A maradék olajon párold meg a vöröshagymát és a maradék levessel meg a tejszínnel felöntve forrald fel. Jöhet hozzá a keményítő, majd sózva, borsozva, citromlével megbolondítva főzd még egy keveset.


A kifőtt tortellinit tedd egy tűzálló tálba a spenóttal és csíkokra vágott sonkával együtt, locsold meg a tejszínes mártással és reszeld rá a sajtot. 200°C-on negyedóra alatt el is készül.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL