Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb és legegyszerűbb epres édességek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Ha epres nassra vágysz, de nincs kedved túl sokat pepecselni a konyhában, váratlan vendégek toppannak be vagy éppen az ünnepi asztalon szeretnéd viszontlátni ezeket a dekorációnak is beillő finomságokat, akkor lehet a gyümölcsből csokoládés eper, fagyi, shake, vagy tiramisu, az eperszezon végére pedig lekvár.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Csokoládés eper

Hozzávalók

50 dkg eper
10 dkg étcsokoládé
10 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
fél csomag vaníliás cukor
díszítő cukor
kókuszreszelék
ízlés szerint tejszínhab

Elkészítés

Ehhez az édességhez szép, kemény, ép epreket válassz, alaposan mosd meg őket és hagyd megszáradni. Olvaszd fel külön edényben a csokoládékat a 1,5 – 1,5 dkg vajjal. Hústűre vagy fogpiszkálóra szúrva mártsd az epreket a csokoládékba, csepegtesd le, majd sorakoztasd fel egy ív alufóliára és hagyd megdermedni. Ha szeretnéd dekorcukorral vagy kókuszreszelékkel, esetleg más díszítőelemmel megspékelni, addig tedd, amíg meg nem dermed a csokoládéréteg.

Ízlés szerint tejszínhabbal is megkoronázhatod.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL