{KEPGALERIA}
Csokoládés eper
Hozzávalók
50 dkg eper
10 dkg étcsokoládé
10 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
fél csomag vaníliás cukor
díszítő cukor
kókuszreszelék
ízlés szerint tejszínhab
Elkészítés
Ehhez az édességhez szép, kemény, ép epreket válassz, alaposan mosd meg őket és hagyd megszáradni. Olvaszd fel külön edényben a csokoládékat a 1,5 – 1,5 dkg vajjal. Hústűre vagy fogpiszkálóra szúrva mártsd az epreket a csokoládékba, csepegtesd le, majd sorakoztasd fel egy ív alufóliára és hagyd megdermedni. Ha szeretnéd dekorcukorral vagy kókuszreszelékkel, esetleg más díszítőelemmel megspékelni, addig tedd, amíg meg nem dermed a csokoládéréteg.
Ízlés szerint tejszínhabbal is megkoronázhatod.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK