Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb és legegyszerűbb epres édességek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Ha epres nassra vágysz, de nincs kedved túl sokat pepecselni a konyhában, váratlan vendégek toppannak be vagy éppen az ünnepi asztalon szeretnéd viszontlátni ezeket a dekorációnak is beillő finomságokat, akkor lehet a gyümölcsből csokoládés eper, fagyi, shake, vagy tiramisu, az eperszezon végére pedig lekvár.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Eperfagyi

Hozzávalók

50 dkg földieper
50 dkg mascarpone sajt
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
1,25 dl tejszín

Elkészítés

Mosd meg az eperszemeket, majd turmixold őket össze jó pépesre. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd jöhet hozzá a mascarpone. Következhet az eperpüré, a cukrok és a citromlé is. Öntsd fagylaltgépbe, de jól elkeverve enélkül is mehet a mélyhűtőbe. Eperszeletekkel, tejszínhabbal díszítheted.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL