Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb és legegyszerűbb epres édességek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Ha epres nassra vágysz, de nincs kedved túl sokat pepecselni a konyhában, váratlan vendégek toppannak be vagy éppen az ünnepi asztalon szeretnéd viszontlátni ezeket a dekorációnak is beillő finomságokat, akkor lehet a gyümölcsből csokoládés eper, fagyi, shake, vagy tiramisu, az eperszezon végére pedig lekvár.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Epres tiramisu torta

Hozzávalók

1 csomag babapiskóta
75 dkg mascarpone sajt
5 dl tejszín
25 dkg porcukor
5 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
4 csomag zselatin fix
2 adag kávé és ugyanannyi tej
holland kakaópor
eper

Elkészítés

A kávét és a tejet keverd össze, majd édesítsd ízlés szerint. A mascarponét keverd ki a tojások sárgáival és tegyél hozzá 2 zselatin fixet. A tejszínt verd fel és jöhet hozzá a másik két zselatin fix. Ha kész, ezt a két krémet elegyítsd jól össze és ízesítsd a cukrokkal.

Egy tortaforma vagy tál alját béleld ki sütőpapírral, majd az aljára kerüljön egy sor tejeskávéba mártott babapiskóta. Erre jön a krém harmada, majd egy sor eper, majd ismét krém. Tejeskávés babapiskótával folytasd, majd a maradék krém következik. A tetejét szórd meg kakaóporral és eperszemekkel díszítsd. Tedd hűtőbe, hogy pár órányit pihenjen.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL