{KEPGALERIA}
Eperlekvár
Hozzávalók
1 kg eper
90 dkg befőző cukor
2 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
néhány szem szegfűszeg
Elkészítés
Az epret alaposan mosd meg, hagyd megszáradni és tedd egy lábasba. Szórd meg a cukorral és engedd egy éjszakán át pihenni. Öntsd hozzá a citromlevet és a citromhéjat, szórd bele a szegfűszeget, és lassan felmelegítve állandó keverés mellett főzd ¾ órán át. Amikor sűrűsödni kezd, szedd le a habját, hagyd egy keveset hűlni, majd töltsd üvegekbe, és mehet is a dunsztba.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK