Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb és legegyszerűbb epres édességek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Ha epres nassra vágysz, de nincs kedved túl sokat pepecselni a konyhában, váratlan vendégek toppannak be vagy éppen az ünnepi asztalon szeretnéd viszontlátni ezeket a dekorációnak is beillő finomságokat, akkor lehet a gyümölcsből csokoládés eper, fagyi, shake, vagy tiramisu, az eperszezon végére pedig lekvár.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Eperlekvár

Hozzávalók

1 kg eper
90 dkg befőző cukor
2 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
néhány szem szegfűszeg

Elkészítés

Az epret alaposan mosd meg, hagyd megszáradni és tedd egy lábasba. Szórd meg a cukorral és engedd egy éjszakán át pihenni. Öntsd hozzá a citromlevet és a citromhéjat, szórd bele a szegfűszeget, és lassan felmelegítve állandó keverés mellett főzd ¾ órán át. Amikor sűrűsödni kezd, szedd le a habját, hagyd egy keveset hűlni, majd töltsd üvegekbe, és mehet is a dunsztba.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL