Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb rebarbarás sütemények - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Itt a rebarbara szezonja, és amely növényünk nemcsak rettentően egészséges, de bármilyen formában isteni eledel. Íme, néhány egyszerű és nagyszerű recept sütiimádóknak.

 

{KEPGALERIA}

 

Rebarbarás-epres rácsos süti


Hozzávalók


35 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
1 tojás


A töltelékhez
30 dkg eper
4-5 szál rebarbara
4 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás puding


Elkészítés


A töltelékhez az epret tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra, a rebarbarát hámozd meg és vágd egy centis csíkokra. Párold meg őket cukorral és fahéjjal. A pudingot keverd csomómentesre 2-3 kanál vízzel és a cukorral, majd add a forró gyümölcsökhöz.
A tésztához morzsold el a margarint a liszttel, tedd bele a száraz hozzávalókat és a közepén kis mélyedést vájva üsd bele a tojást és add hozzá a tejfölt. Gyúrd össze jó alaposan és fóliába csavarva pihentesd a hűtőben fél órát.


A tésztát oszd el egyharmad-kétharmad arányban, ez utóbbiból nyújts szép vékony lapot és béleld ki vele a formát vagy a tepsit. Töltsd bele a langyos tölteléket és a maradék tésztából készíts rácsot a tetejére.


Előmelegített sütőbe tolva 180°C-on fél óra alatt szép pirosra sül.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL