Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb rebarbarás sütemények - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Itt a rebarbara szezonja, és amely növényünk nemcsak rettentően egészséges, de bármilyen formában isteni eledel. Íme, néhány egyszerű és nagyszerű recept sütiimádóknak.

 

{KEPGALERIA}

 

Rebarbarás morzsás süti


Hozzávalók


30 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg cukor
fahéj
kardamom
szegfűszeg
a tepsi vagy forma kikenéséhez: kevés liszt és margarin

Elkészítés


A rebarbarát hámozd meg és vágd fel kis kockákra.
A lisztben morzsold el a puha margarint és add hozzá a cukrot. Dolgozd el úgy, hogy egyenletesen morzsás legyen az állaga.


A tepsit kend ki margarinnal és hintsd körbe liszttel, majd mehet bele a fűszerekkel megbolondított rebarbara. Szórd rá a morzsatésztát, borítsd le alufóliával a tepsit és már tolhatod is be az előmelegített sütőbe egy jó félórára. Ha letelt az idő, vedd le a fóliát és pirítsd még kb. 5-10 percig.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL