{KEPGALERIA}
Hozzávalók
60-70 dkg rebarbara
20 dkg liszt
2 csapott evőkanál cukor
2 evőkanál darált dió
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
2 tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 csapott teáskanál sütőpor
margarin a forma kikenéséhez
porcukor a tetejére
Elkészítés
Hámozd meg a rebarbarát, mosd meg és aprítsd fel 2-3 cm-es darabokra. Keverd össze a cukorral, a fahéjjal és a dióval. Kend ki a tepsit, a sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
A vajat keverd ki jó habosra, add hozzá a porcukrot és a felvert tojásokat, csipetnyi sót és a citromhéjat, majd jöhet hozzá a sütőporral elkevert liszt. Ha túl keménynek találod a tésztát, akkor lágyíthatod egy pici tejjel. Béleld ki a tepsit a tésztával, kend meg egy evőkanálnyi olvasztott margarinnal és jöhet rá a rebarbara.
Mérsékelt lángon háromnegyed óra alatt süsd meg. Hagyd, hogy kihűljön, és csak utána vedd ki a formából. Szeleteld fel és porcukorral meghintve tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK