Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb rebarbarás sütemények - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Itt a rebarbara szezonja, és amely növényünk nemcsak rettentően egészséges, de bármilyen formában isteni eledel. Íme, néhány egyszerű és nagyszerű recept sütiimádóknak.

 

{KEPGALERIA}

 

Rebarbarás pite


Hozzávalók


60-70 dkg rebarbara
20 dkg liszt
2 csapott evőkanál cukor
2 evőkanál darált dió
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
2 tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 csapott teáskanál sütőpor
margarin a forma kikenéséhez
porcukor a tetejére

Elkészítés


Hámozd meg a rebarbarát, mosd meg és aprítsd fel 2-3 cm-es darabokra. Keverd össze a cukorral, a fahéjjal és a dióval. Kend ki a tepsit, a sütőt melegítsd elő 180°C-ra.


A vajat keverd ki jó habosra, add hozzá a porcukrot és a felvert tojásokat, csipetnyi sót és a citromhéjat, majd jöhet hozzá a sütőporral elkevert liszt. Ha túl keménynek találod a tésztát, akkor lágyíthatod egy pici tejjel. Béleld ki a tepsit a tésztával, kend meg egy evőkanálnyi olvasztott margarinnal és jöhet rá a rebarbara.


Mérsékelt lángon háromnegyed óra alatt süsd meg. Hagyd, hogy kihűljön, és csak utána vedd ki a formából. Szeleteld fel és porcukorral meghintve tálald.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL