{KEPGALERIA}
Hozzávalók
1,5 kg rebarbara
30 dkg liszt
17,5 dkg margarin
17,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
4 tojássárgája
5 evőkanál tejszín vagy tejföl
csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
8-10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
Hámozd meg a rebarbarát és vágd ujjnyi hosszúságú darabokra. Keverd jó habosra a margarint, a cukrot és a sót, majd keverd hozzá a tojássárgáját. Elegyítsd el alaposan a liszttel a sütőport és a tejszínnel felváltva adogasd hozzá a margarinos keverékhez.
Kend ki a tepsit, öntsd bele a tésztát, majd jöhet a tetejére a rebarbara. Előmelegített sütőben süsd egy bő negyedórán át.
Ezalatt a tojásfehérjét verd fel kemény habbá, add hozzá a cukrot, majd a kókuszreszeléket.
Ha kivetted a tésztát, simítsd rá a habot és told vissza a sütőbe újabb10-20 percre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK