Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb rebarbarás sütemények - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Itt a rebarbara szezonja, és amely növényünk nemcsak rettentően egészséges, de bármilyen formában isteni eledel. Íme, néhány egyszerű és nagyszerű recept sütiimádóknak.

 

{KEPGALERIA}

 

Habos rebarbarás sütemény


Hozzávalók


1,5 kg rebarbara
30 dkg liszt
17,5 dkg margarin
17,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
4 tojássárgája
5 evőkanál tejszín vagy tejföl
csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
8-10 dkg kókuszreszelék


Elkészítés


Hámozd meg a rebarbarát és vágd ujjnyi hosszúságú darabokra. Keverd jó habosra a margarint, a cukrot és a sót, majd keverd hozzá a tojássárgáját. Elegyítsd el alaposan a liszttel a sütőport és a tejszínnel felváltva adogasd hozzá a margarinos keverékhez.


Kend ki a tepsit, öntsd bele a tésztát, majd jöhet a tetejére a rebarbara. Előmelegített sütőben süsd egy bő negyedórán át.
Ezalatt a tojásfehérjét verd fel kemény habbá, add hozzá a cukrot, majd a kókuszreszeléket.


Ha kivetted a tésztát, simítsd rá a habot és told vissza a sütőbe újabb10-20 percre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL