A hal könnyebben emészthető, mint a hús, így minden életkorban korlátozás nélkül fogyasztható. Ugyanakkor az egészség szempontjából a zsíros és a félzsíros halak sokkal fontosabbak. Ezeket általában a hideg vizű tengerekben halásszák (tonhal, lazac, makréla, hering, szardínia), és sokkal gazdagabbak omega-3 telítetlen zsírsavakban. Ezek a zsírsavak csökkentik a vérben a „rossz” koleszterin szintjét, és hatékonyan védik a szív- és érrendszert. Ami a fehér húsú halakat illeti (tengeri süllő, menyhal, tőkehal stb.), rendkívül kevés zsírt tartalmaznak, így nagyon jól beilleszthetők a fogyókúrás étrendbe.
Két fontos jó tanács: ne vidd túlzásba a füstölt halak fogyasztását, melyek aromás aminosavai irritálhatják a gyomrot, és figyelj arra, hogy a hal mindig friss legen. A halak és a tenger gyümölcsei iránti érzékenység gyakran a hisztamin képződésnek tulajdonítható, amit a rossz tárolás okozhat.
A friss hal arról ismerhető fel, hogy pikkelyei csillogóak, és szorosan egymásra simulnak, színe élénk, nyálkája átlátszó, uszonyai vörösek, szeme fényes fekete, húsa ruganyos, szálkái jól tapadnak, és tengerillatot áraszt. Soha ne egyél olyan halat, amely ammóniák- vagy rohadó szagot áraszt.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK