Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A tavasz ajándéka, a zöldborsó

Szerző:
Szabó Anna
Egyes zöld színű zöldségek vagy keményítő tartalmú élelmiszerek olyan cukrokat tartalmaznak, amelyek fogyasztása fontos a szervezet számára. Ilyen például a cukorborsó, ráadásul ez nem okozza a vércukorszint emelkedését.


A zöldborsó igen kiegyensúlyozott energiaforrás, mert gazdag lassú emésztésű cukrokban, ugyanakkor hamar telítettséget okoz. Ezenkívül B1-vitamin-, foszfor- és káliumforrás, és sok C-vitamint, fehérjét és rostokat is tartalmaz. Nagy mennyiségben van benne két antioxidáns elem: A-provitamin és E-vitamin, amelyek védik a szervezetet.

Cukorborsós lepény »

Szardíniás
cukorborsó-saláta »
Cukorborsó
tengeri rákkal »
Primavera pite »
Sült hokkien tészta
sertéshússal »


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL