Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A valódi görögsaláta

Szerző:
Szabó Anna
Szerepel minden görög étterem étlapján, és ezer formája létezik. De az alapja mindegyiknek ugyanaz. (És nincs benne fejessaláta.)
Megjegyzés: Egy csomó szakács meghámozza a paradicsomot, ha túl kemény a héja. Macerás, de meggondolandó.


Hozzávalók:

4-5 hatalmas, érett paradicsom
1 nagy vöröshagyma
1 uborka
1 zöld kaliforniai paprika
15 deka fetasajt, szeletelve vagy kockázva
oregano
tengeri só
extra szűz olivaolaj
1 tucat olívabogyó
ecetes pepperoni (az a piszokerős, kicsi, zöldpaprika)
1 evőkanál víz


Elkészítés:

Mossuk és szárítsuk meg a paradicsomot, paprikát. Hámozzuk meg a hagymát, mossuk és törölgessük meg. A paradicsomot vágjuk falatkákra, a belsejét dobjuk el. Az uborkát szeleteljük föl, aztán a karikákat vágjuk félbe. A paprikákat karikázzuk föl, dobjuk el a magját. A hagymát is karikára vágjuk.

A paradicsomot, uborkát, paprikát és hagymát keverjük össze egy nagy salátástálban. Szórjuk meg oreganóval és sóval, öntsük rá az olivaolajat, és rázzuk össze. Tálalás előtt rakjuk a fetasajtot a tetejére, és szórjuk rá az olajbogyókat. Egy kis olajjal kevert vízzel locsoljuk meg. Az erős paprikát melléje adjuk. Rakhatunk bele még ajókát, ha szeretjük a sós halacskákat, meg kapribogyót.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL