- 600 g meggy
- 30 g olvasztott vaj
- 4 tojás
- 250 ml tej
- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 1 csomag vanília cukor
- csipetnyi só
- porcukor
Kenj ki, majd liszttel szórj meg egy tepsit, szórj rá egy vékony réteg cukrot, és oszlasd el benne a meggyet. A tojásokat, a sót és a többi cukrot verd habosra, add hozzá a tejet, a lisztet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, majd alaposan dolgozd össze. Öntsd a tésztát a meggyre, majd 180 fokon süsd 40-45 percig. Ha elkészült, hintsd meg a tetejét porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK