Tészta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj (v. 10 dkg sertészsír)
- 5 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
Elkészítés
A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, adjuk hozzá a vajat, (vagy a sertészsírt) és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát, béleljük ki vele a piteformát, és tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék hozzávalói
- 15 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 2,5 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db babapiskóta
- 25 dkg áfonya
Az áfonyát alaposan mossuk meg, és csepegtessük le, a babapiskótát morzsoljuk össze. Tegyük egy tálba a tejfölt, az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd kézi habverővel alaposan dolgozzuk össze. Ezután keverjük hozzá a pudingport is.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, szórjuk meg az alját az összemorzsolt babapiskótával, rakjuk rá a lecsepegtetett áfonyát, majd óvatosan öntsük fel az összekevert masszával. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig. Ha megsült, a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK