Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Állati (jó) sütik

Szerző:
Szabó Anna
Vannak desszertek, melyeket valamilyen oknál fogva egy állatról kapták a nevüket és emellett nagyon népszerűek és finomak is. Mestercukrászi képességek sem kellenek az elkészítésükhöz, így hát rajta, sütésre fel!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Lúdláb szelet

Hozzávalók

6 tojásból sütött vizes piskóta ( 6 kanál cukorral és ugyanannyi vízzel és 7 kanál liszttel és késhegynyi sütőporral)
1 kocka margarin
30 dkg darált keksz
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
2 dl kihűlt feketekávé
1 evőkanál baracklekvár
ízlés szerint rum vagy rumaroma
kevés meggy

a mázhoz:

5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál víz

Elkészítés

A krémhez keverd habosra a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával. Ezután add hozzá a darált kekszet, a kávét, a lekvárt és a rumot, majd jó alaposan keverd össze. Kend meg a piskótát, simítsd el szépen a tetején. Kevés meggyet is tehetsz a krém közé.

Készítsd el a mázat is: egyszerűen forrald össze a hozzávalóit, és vond be vele a sütit. Szeleteld fel és tálald, ennyi az egész.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL