Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Állati (jó) sütik

Szerző:
Szabó Anna
Vannak desszertek, melyeket valamilyen oknál fogva egy állatról kapták a nevüket és emellett nagyon népszerűek és finomak is. Mestercukrászi képességek sem kellenek az elkészítésükhöz, így hát rajta, sütésre fel!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Papagáj szelet

Hozzávalók

30 dkg liszt
30 dkg cukor
25 dkg margarin
4 tojás
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs ízű pudingpor
2 evőkanál kakaópor
reszelt citromhéj
vaníliás cukor

Elkészítés

A tojásokat alaposan keverd össze a cukorral és a puha margarinnal. Fokozatosan adagold hozzá a tejfölt és a liszttel elkevert sütőport. Oszd háromfelé a tésztát, majd az egyikhez keverd hozzá a vaníliás pudingport és egy kis reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot. A második adaghoz jöjjön a kakaó, a harmadikhoz pedig a puncspuding egy kis rum vagy rumaroma társaságában.

Bélelj ki egy őzgerincformát sütőpapírral és rétegezd bele a tésztát úgy, hogy a vaníliás kerüljön legalulra, rá a kakaós és a tetejére pedig a puncsos réteg. Simítsd el a tetejét és süsd előmelegített sütőben kb. 170°C-on nagyjából fél órán át, de vizsgáld meg tűpróbával, az a biztos. Két formányi süti jön ki ebből az adagból.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL