Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Állati (jó) sütik

Szerző:
Szabó Anna
Vannak desszertek, melyeket valamilyen oknál fogva egy állatról kapták a nevüket és emellett nagyon népszerűek és finomak is. Mestercukrászi képességek sem kellenek az elkészítésükhöz, így hát rajta, sütésre fel!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Elefántszem


Hozzávalók

a tésztához:

8 tojás
6 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál víz
fél csomag sütőpor
kevés darált dió
a krémhez:
2 banán
3 dl tej
1 csomag banános pudingpor
15 dkg vaj
15 dkg cukor
a tetejére tejcsokis tortabevonó

Elkészítés

Verd fel keményre a tojásfehérjét, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot. Add hozzá ezután a tojások sárgáit és a sütőporos lisztet. Keverd el alaposan és kikent, kilisztezett tepsiben süsd meg.

Ha kész, hints meg egy konyharuhát darált dióval és arra borítsd ki a tésztát, tekerd fel óvatosan és hagyd kihűlni.
A krémhez főzd sűrűre a tejet és a liszttel elkevert tojást. A margarint és a porcukrot elegyítsd jól el és add hozzá az előző krémhez, de csak azután, hogy az kihűlt. Oszd fel 1:2 arányban és a kisebbik adaghoz add hozzá a kakaót.
Ha a tészta már langyos, tekerd ki és kend meg a világos krémmel, majd arra kerüljön rá a kakaós krém. Az egyik szélét rakd ki szép sorban banánkarikákkal, majd újra tekerd fel a tésztát.

Már csak a csokimáz hiányzik a tetejéről, és egy kis pihenő a hűtőben, hogy kellőképp megdermedjen.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL