Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Állati (jó) sütik

Szerző:
Szabó Anna
Vannak desszertek, melyeket valamilyen oknál fogva egy állatról kapták a nevüket és emellett nagyon népszerűek és finomak is. Mestercukrászi képességek sem kellenek az elkészítésükhöz, így hát rajta, sütésre fel!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Medvetalp

Hozzávalók

25 dkg liszt
10 dkg porcukor
25 dkg margarin
15 dkg mogyorós nápolyi
10-10 dkg kókuszreszelék és darált dió
1 evőkanál kakaópor
1 tojás

Elkészítés

Törd apró darabokra a nápolyit, majd keverd jól el a többi száraz hozzávalóval együtt. Most jöhet hozzá a puha margarin és a tojás. Miután alaposan összedolgoztad a tésztát, hagyd hideg helyen pihenni.

A tésztát ezután formákba is töltheted, vagy akár kisméretű muffinformába is mehet, de ha nem akarsz sokat vacakolni, kis golyókat is formálhatsz belőle.

Nem kell sokáig sütni: mindössze 10 perc elegendő, majd még melegen fordítsd ki őket a formából és hempergesd meg porcukorban.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL