Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött tészta (50dkg)
4 zöldalma
1 tojás
2 ek porcukor
A töltelékhez:
2,5dl tej
3dkg cukor
2dkg vaníliás pudingpor
5ek gyümölcspálinka
Elkészítése:
1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyd kiengedni. A pudingport 3 evőkanál tejjel keverd csomómentesre. A maradék tejet forrald fel porcukorral, ha forr, öntsd hozzá a kikevert pudingport. Sűrítsd be kevergetve, majd húzd félre. Öntsd bele a pálinkát, és hagyd kihűlni.
2. Az almát hámozd meg, közepéből szúrd ki a magházat. Vigyázz, hogy a gyümölcs egészben maradjon.
3. A tésztát kilisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, és 4 négyzetlapot vágj ki belőle.
4. Mindegyik négyzet közepére 1-1 almát tegyél, kiskanállal tölts krémet a kivájt magház helyére. A tészta szélét kend meg tojással, sarkait az alma felett fogd össze, a széleket nyomkodd össze.
5. A sütőt 220°C-ra melegítsd elő. A tepsit béleld ki sütőpapírral, tedd rá az almás csomagokat, kend át tojással, és a sütőben kb. 25 percig süsd. Porcukorral meghintve tálald.
Tipp:
A batyukat kínálhatod csokoládéöntettel is. Ehhez forralj fel 2 evőkanál mézet 2,5dl tejjel. Szórj bele 20dkg összetört étcsokoládét, és állandóan kevergetve olvaszd fel. Fényesítsd kevés vajjal.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK