Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Almás finomságok - Ahogy megszoktuk, és ahogy talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
Talán nincs is olyan, aki ne szeretné az alma valamelyik fajtáját. Azonban meg merjük kockáztatni, hogy az összeállításunkban szereplő finomságoknak sem tudsz majd ellenállni, akár az almafánkot, akár a túrós almatortát, akár a vaníliás-karamellás változatot vagy éppen az almateát kóstolnád meg.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Túrós almatorta

Hozzávalók

10 dkg túró
4 evőkanál olaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg méz
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
3 kg alma
6 dkg méz
125 g tejföl

Elkészítés

Keverd el a túrót az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és az 5 dkg mézzel, majd add hozzá a sütőporos lisztet. Helyezd tortaformába a tésztát és pihentesd hűvös helyen.

Az almát pucold meg, szeleteld fel vékonyra, és rakosgasd fel szépen a tészta tetejére.

Forró sütőbe téve félig süsd meg, majd öntsd le a két tojás, a méz és a tejföl keverékével. Süsd egészen addig, míg kemény és ragyogó aranyszínű nem lesz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL