{KEPGALERIA}
Túrós almatorta
Hozzávalók
10 dkg túró
4 evőkanál olaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg méz
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
3 kg alma
6 dkg méz
125 g tejföl
Elkészítés
Keverd el a túrót az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és az 5 dkg mézzel, majd add hozzá a sütőporos lisztet. Helyezd tortaformába a tésztát és pihentesd hűvös helyen.
Az almát pucold meg, szeleteld fel vékonyra, és rakosgasd fel szépen a tészta tetejére.
Forró sütőbe téve félig süsd meg, majd öntsd le a két tojás, a méz és a tejföl keverékével. Süsd egészen addig, míg kemény és ragyogó aranyszínű nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK