Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Almás finomságok - Ahogy megszoktuk, és ahogy talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
Talán nincs is olyan, aki ne szeretné az alma valamelyik fajtáját. Azonban meg merjük kockáztatni, hogy az összeállításunkban szereplő finomságoknak sem tudsz majd ellenállni, akár az almafánkot, akár a túrós almatortát, akár a vaníliás-karamellás változatot vagy éppen az almateát kóstolnád meg.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Vaníliás-karamellás alma

Hozzávalók

4 db kisebb alma
4 db jégkrém pálcika
1 dl méz
15 dkg vaj
20 dkg cukor
pici vaníliaaroma

Elkészítés

Az almákat mosd meg alaposan és miután megtörölted, szúrd át a közepükön a jégkrém pálcikákat.

Az öntet elkészítése következik, melyhez folyamatos kevergetés mellett melegítsd össze a mézet, a cukrot és a vajat, majd forrald 8-9 percig. Vedd le a tűzről és add hozzá a vaníliaaromát.

A pálcikáknál fogva mártogasd bele az öntetbe az almákat, és helyezd őket sütőpapírra, de még mutatósabb, ha muffinpapírra rakosgatod őket. Ha a karamell megszilárdult rajta, már tálalhatod is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL