1 ½ csésze zabpehely
¾ csésze liszt
½ (tömött) csésze világos barna cukor
¾ csésze, plusz 2 evőkanál kristálycukor két részre osztva
¾ csésze margarin
50 dkg lágy krémsajt
2 nagy tojás
1 teáskanál őrölt vanília
1 csésze felaprított alma
½ csésze mazsola
1 teáskanál mandulaaroma
½ teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt szegfűbors
Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra.
Egy nagy tálban jól keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot és ¼ csésze kristálycukrot. Add hozzá a margarint, és villával keverd darabosra a tésztát. Tegyél félre 1 csészével.
Vékonyan kenj ki margarinnal egy 33x23 cm-es tepsit. Nyomkodd a tésztát az aljára, majd süsd 180 ºC-on 15 percig, vagy amíg átsül. Ne hagyd megbarnulni. Tedd félre egy állványra hűlni.
Egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, a tojást, ½ csésze kristálycukrot és a vaníliát. Gépi habverővel közepes fokozaton keverd össze, majd egyenletesen kend a megsült tésztára.
Egy közepes méretű tálban keverd össze az almát és a mazsolát. Keverd hozzá a mandulaaromát is. Add hozzá a maradék 2 evőkanál kristálycukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűborsot; jól keverd össze. Kend egyenletesen a krémsajt tetejére, majd szórd meg a félretett zabpelyhes keverékkel. Süsd 180 ºC-on 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz. Állványra téve hagyd teljesen kihűlni, majd vágd kockákra.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK