1 ¼ csésze sütőporos búzaliszt
1 ¼ csésze búzaliszt
2 evőkanál kristálycukor
½ teáskanál só
4 evőkanál hideg sótlan vaj
¼ csésze csökkentett zsírtartalmú teljföl
3 evőkanál kukoricaolaj
4 evőkanál jeges víz
1 tojásfehérje
½ vékonyra szelt alma
2/3 csésze barnacukor
1 evőkanál citromlé
1 ¼ teáskanál őrölt fahéj
Só és szerecsendió ízlés szerint
Egy nagy edényben a liszteket a cukrot és a sót keverd össze. Vágd apródarabokra a vajat és az ujjaiddal dolgozd el a keverékben, úgy, hogy ne olvadjon fel teljesen benne, hanem maradjanak látható apróbb darabok is. Add hozzá a tejfölt és az olajat, majd keverd össze. Öntsd hozzá a vizet, majd gyúrd össze omlós állagúra, és tedd a hűtőbe míg a tölteléket előkészíted.
Az alma felét a barna cukorral, citromlével, fahéjjal, szerecsendióval és sóval keverd össze. A másik felét meleg víz fölött egy nagy tálban párold kb. 10 percig, míg barna nem lesz. Majd keverj hozzá két evőkanál liszttel és tedd félre, kb. 30 percig hagyd hűlni.
Melegítsd elő a sütőt 220 ºC-ra. Nyújtsd ki a tésztádat, majd a pitesütőt lefelé fordítva, legalább két-három centimétert ráhagyva vágd késsel körbe. A kizsírozott pitesütőbe tedd bele ezt a tésztát (a plussz tésztát oldalt hajtsd ki körbe), majd öntsd rá a tölteléket. A maradék tésztát nyújtsd ki kör alakúra, majd helyezd rá a tetejére. A korábban kihajtott tésztát hajtsd be, majd nyomkod rá a fedőtésztalapra. A közepét lyukaszd ki egy pogácsaszaggatóval vagy egy feles pohárral.
Süsd aranybarnára 25-35 perc alatt.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK