Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Almás sütemény - csak egészségesen!

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára sokszor ettél már almás süteményt, amelyet a nagymamád oly sok szeretettel készített, sőt, talán már eltanultad tőle a receptet , és megörvendeztetted vele a családot. Most azonban egy egészségesebb változatát ismerheted meg!

 

Hozzávalók – a tésztához

- 25 dkg fehér tönköly liszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- csipet bio vanília
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál tejföl
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 tojás
- 1 teáskanál bio sütőpor

Hozzávalók – töltelékhez

- 1 kg alma (hámozás után mérjük)
- fahéj, szárított citromhéj
- 4 maroknyi zsemlemorzsa
- 3-4 evőkanál nádcukor (helyettesíthetjük nyírfacukorral is)

Elkészítés

Először a tölteléket készítjük el. Az almát lereszeljük, meghintjük fahéjjal, hozzáadjuk a cukrot és a zsemlemorzsát, majd alaposan összekeverjük.
A tésztához a száraz anyagokat (liszt, cukor, vanília, sütőpor) elegyítjük, a puha vajat pedig a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a kókuszzsírt, a tojást, majd a végén a lisztes elegyet, és kinyújtjuk. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ezért, ha túl kemény lenne, akkor adjunk még hozzá egy kis kókuszzsírt és tejfölt.
A tésztát kettéválasztjuk, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és rákanalazzuk a tölteléket. A tetejére a tészta másik fele kerül, amelyet villával megszurkálunk, és tojás sárgájával megkenünk. Előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük

Jó étvágyat!

Forrás és képek:  Nagyné egészség blogja

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL