Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Aprósütik kávé mellé

Szerző:
Szabó Anna
Sokunknak jólesik egy kis édes ropogtatni való a kávé vagy tea mellé, akár a munkahelyen, akár otthon, családi körben. Egy csajos este pedig szinte elképzelhetetlen nélküle. És nincs is jobb, mint a házi keksz, mely, ha kell, akkor omlós, krémes, vagy lekváros, de legfőképp édes.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Pilóta keksz házilag


Hozzávalók

A kekszhez:

25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
12,5 dkg porcukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
kevés tej
kakaópor

A krémhez:

10 dkg porcukor
1 tojás
2 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
5 dkg margarin

Elkészítés

Kezdd a krémmel, mert annak hűlnie kell. Keverj simára minden hozzávalót a margarin kivételével, és folyamatos keverés mellett főzd jó sűrűre. Vigyázz, mert könnyen odaéghet. Ha kész, még melegen add hozzá a margarint és tedd félre hűlni.

Gyúrd össze a keksz hozzávalóit egy kevés tejjel, majd vágd ketté a tésztát, és az egyik felébe tegyél kakaóport. Nyújtsd ki mindkettőt, szaggass belőlük korongokat, majd kb. 180°C-on süsd ki őket.

Az elkészült krémmel ragassz össze 1-1 különböző színű korongot és már kész is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL