Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Aprósütik kávé mellé

Szerző:
Szabó Anna
Sokunknak jólesik egy kis édes ropogtatni való a kávé vagy tea mellé, akár a munkahelyen, akár otthon, családi körben. Egy csajos este pedig szinte elképzelhetetlen nélküle. És nincs is jobb, mint a házi keksz, mely, ha kell, akkor omlós, krémes, vagy lekváros, de legfőképp édes.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Citromos keksz


Hozzávalók

40 dkg liszt
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 tojás
1 csomag sütőpor
2 citrom leve
reszelt citromhéj

Elkészítés

Először is melegítsd elő a sütőt. Keverd össze egy tálban a lisztet a sütőporral, majd add hozzá a cukrot és morzsold el benne alaposan a puha margarint. Ha kellőképp morzsás lett, jöhet hozzá a citromlé, a reszelt citromhéj és a tojás.
Gyúrd össze, majd nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra és szaggass belőle korongokat, de használhatod a kiszúró formáid bármelyikét is. Helyezd őket kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire és süsd meg a kb. 180°C-ra melegedett sütőben. Elég 8-10 perc és már készen is vannak. Díszítheted őket cukormázzal, szórócukorral, ízlés szerint.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL