Az igazi káposztás kocka
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 300 g zsír
- 2 kg tisztított fejes káposzta
- 8 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- porcukor
A lisztből, tojásból kevés só hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk, majd késsel nagyobb kockákra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát leszűrjük, hideg vízzel lemossuk, félretesszük. A káposztát lereszeljük, sózzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Egy edényben a felhevített zsírban cukrot pirítunk. Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és állandó kevergetés mellett puhára és szép aranybarna színűre pirítjuk. Kevés őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, együtt összeforrósítjuk. Porcukorral a tetején vagy anélkül tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK