Az igazi káposztás kocka
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 300 g zsír
- 2 kg tisztított fejes káposzta
- 8 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- porcukor
A lisztből, tojásból kevés só hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk, majd késsel nagyobb kockákra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát leszűrjük, hideg vízzel lemossuk, félretesszük. A káposztát lereszeljük, sózzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Egy edényben a felhevített zsírban cukrot pirítunk. Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és állandó kevergetés mellett puhára és szép aranybarna színűre pirítjuk. Kevés őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, együtt összeforrósítjuk. Porcukorral a tetején vagy anélkül tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK