Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival

Szerző:
Szabó Anna
Jó lenne, ha hetente legalább két-három alkalommal kerülne hal a tányérunkra. Nagy kedvencünk az afrikai harcsa, melyet megpróbálhatunk minél változatosabban elkészíteni. Most éppen befűszerezve, és bacon szalonnába tekerve, tejszínes brokkoli ágyon sütöttük meg.

 

Hozzávalók

- 60 dkg afrikai harcsafilé
- 1 csokor brokkoli
- 1 cs bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- só
- hal fűszerkeverék
- citromlé
- színes bors
- vaj
- reszelt sajt
- mandulaforgács

Elkészítés

A brokkolit szedjük rózsáira, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és tegyük egy vastagon kivajazott sütőtálba. A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan öntsük rá a brokkolira.

A harcsafilét vágjuk fel nagyobb darabokra, ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, sózzuk, és szórjuk meg hal fűszerkeverékkel. Tekerjük körbe a baconszeletekkel, tegyük egymás mellé a sütőtálban lévő brokkoli tetejére, majd őröljünk rá frissen színes borsot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, szórjuk meg reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre és süssük szép pirosra.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL