Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bajor csülök pékné módra, másképpen

Szerző:
Szabó Anna
Az olasz vagy éppen a kínai konyha egyre kevésbé számít különlegességnek, még ha mi magunk készítjük el, akkor is. Most az újra egyre népszerűbb klasszikus bajor receptek magyarosított változataiból íme az egyik kedvencünk.


Hozzávalók:
1,5 kg csülök
1,5 kg krumpli
4 fej vöröshagyma
4 nagy fej gomba
4 sárgarépa
3 paprika (lehetőleg különböző színűek)
6-8 gerezd fokhagyma
Só, bors, vegeta, olaj
1-2 dl sör

Elkészítése:

1. A megmosott, kicsontozott csülköt sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával és fokhagymával fűszerezett lében félpuhára előfőzzük, majd egyenletes darabokra vágjuk.

2. Ameddig a hús fő, addig a burgonyát, a gombát, a paprikát, a hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, és összedaraboljuk.

3. Ezeket Pataki tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk ízlés szerint, majd meglocsoljuk étolajjal, és alaposan összekeverjük. Erre egyenletesen ráhelyezzük a csülök darabokat, amiket előzőleg újra sóztunk, borsoztunk, és vegetáztunk. Visszatesszük a tál tetejét, és hideg sütőbe tesszük, majd kb. egy órát sütjük.

4. Az egy óra elteltével megnézzük, megpuhult-e annyira, hogy elkezdhessük a pirítást. Ha igen, akkor levesszük a tál fedelét, és sörrel folyamatosan locsolgatva, addig sütjük, ameddig piros nem lesz.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL