Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek

Szerző:
Szabó Anna
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből eszünkbe e nemzet ételeiről? Bab, tortilla, nachos… és még megannyi ínycsiklandozó falat. Túl csípős, túl pikáns, túl fűszeres? Az is csak rajtunk múlik. Akkor sombrerot fel és konyhába be!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Jalapeno poppers

Hozzávalók:
• 2 konzerv jalapeno paprika (egész) - delikátesz üzletek mexikói polcain kapható
• 1 konzerv cheddar sajtszósz - delikátesz üzletek mexikói polcain kapható (vagy 10 dkg olvasztott cheddar sajt)
• 20 dkg trappista sajt reszelve
• 2 nagy lap pászka
• 3 tojás
• 20 dkg liszt
• bő olaj a kisütéshez
• A szószhoz:
• 5 dkg mustár
• 5 dkg ketchup
• 5 dkg majonéz
• 5 dkg méz
• só
• bors

Elkészítés:
A szószhoz alaposan összekeverjük a mustárt, a ketchupot, a majonézt és mézet egyenlő arányban, kellemes, édeskésen savanyú mártogatós lesz a végeredmény.

A jalapeno paprikákat árulják már kimagozva is, de ha nem kapunk ilyet, akkor egy éles késsel könnyen ki tudjuk szedni a magjait, de legyünk óvatosak, a paprikáknak egyben kell maradniuk, hogy meg tudjuk őket tölteni.

A reszelt trappista sajtot összekeverjük a cheddar sajtszósszal vagy az olvasztott cheddarral. Az így kapott sajtos töltelékkel megtöltjük a paprikákat.

Ezután bundázzuk: lisztbe, majd felvert tojásba, végül összetört pászkába forgatjuk. Érdemes duplán panírozni, nehogy kifolyjon a sajttöltelék.

Forró olajban hirtelen kisütjük. Aranybarnának kell lennie, egyszerre inkább kevesebbet süssünk, hogy igazán ropogós lehessen.

Frissen sütve forrón tálaljuk a mártogatóssal. Ügyeljünk, a sajttöltelék igen forró tud lenni!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL