{KEPGALERIA}
Mexikói fűszeres leves tortillával
Hozzávalók:
• napraforgó olaj
• 8 gerezd fokhagyma zúzva, préselve
• 1 közepes hagyma
• 1 doboz paradicsompüré
• 1 evőkanál római kömény
• 1 evőkanál őrölt koriander
• 1/2 kávéskanál őrölt chili
• 1 babérlevél
• 1 liter sűrű csirke alaplé
• só
• bors
• cayenne bors
• A betéthez ízlés szerint:
• 20 dkg főtt csirkemell, aprítva vagy tépkedve
• 1-2 evőkanál petrezselyem vagy friss koriander felaprítva
• 1 érett avokádó apró kockákra vágva, 1/2 lime levével meglocsolva
• 10 dkg reszelt sajt
• 1-2 teáskanál tejföl
• főtt kukorica
• 1 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
• 1 fej lilahagyma apró kockákra vágva
• 4-6 szelet tortilla lap
Elkészítés:
A cél egy nagyon fűszeres, jóízű alapleves készítése, amit sok betéttel gazdagítunk, kinek-kinek ízlése szerint, majd az asztalnál.
Melegítsünk nagy lángon egy nagy fazékban nagyon kevés olajat, és grillezzük meg rajta a tortilla lapokat, kicsit barnuljanak le, majd vegyük ki 1-2 perc múlva, papírtörlőn hagyjuk, hogy az olaj lecsöpögjön és a lapok megszáradjanak. Ezután tekerjük fel, és vágjuk nagyobb csíkokra.
A maradék olajra jöhet a fokhagyma és a hagyma, 1-2 percig dinszteljük, majd tegyük bele a paradicsompürét, a római köményt, a koriandert, a sót, a szárított és őrölt chilit, a cayenne borsot és a borsot: pirítsuk jól le, majd öntsük fel az alaplé felével, forraljuk kb. 10-15 percig, majd egy botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá az alaplé másik felét, forraljuk ki, itt adjuk hozzá a babért is.
Amíg a leves fő, készítsük elő a betéteteket külön tálkákba.
Ha a leves kész, helyezzük az asztalra a betéteket, mindenkinek szedjünk belőle, és ki-ki maga állítsa össze a betétekkel a maga ízlése szerint a levesét.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK