Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek

Szerző:
Szabó Anna
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből eszünkbe e nemzet ételeiről? Bab, tortilla, nachos… és még megannyi ínycsiklandozó falat. Túl csípős, túl pikáns, túl fűszeres? Az is csak rajtunk múlik. Akkor sombrerot fel és konyhába be!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal

Hozzávalók:
• 8 tortilla lap
• 40 dkg feketebab (konzerv, előre főzött)
• 30 dkg spenót
• 4 szál újhagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• friss koriander
• olíva olaj
• só
• bors
• A sajtszószhoz:
• 25 dkg cheddar sajt
• 3,5 dl tej
• 3 evőkanál vaj
• 3 evőkanál liszt
• 1/2 teáskanál só
• 1/4 teáskanál bors

Elkészítés:

A sajtszószhoz olvasszuk meg a vajat, majd a tűzről lehúzva keverjük el benne a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Apránként adjuk hozzá a tejet, folyamatos kevergetés mellett főzzük alacsony lángon, amíg sűrű, de selymes lesz (kb. 5 perc), majd reszeljük bele a cheddar sajtot, addig keverjük, amíg a sajt teljesen felolvad.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon futtassuk meg az aprított újhagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett konzerv feketebabot, sózzuk, borsozzuk, pároljuk együtt 5 percig, kevergetés közben egy krumplinyomóval, kissé törjük át a babot, pépesítsük. Szedjük ki egy tálba.

A serpenyőbe kevés olajra dobjuk a spenótot, sózzuk, 1-2 percig pároljuk csak, épp hogy összeessen, majd egy szűrőben nyomkodjuk ki, csepegtessük le.

A tortilla lapok felén osszuk el a feketebabpürét, majd rá a spenótot. Hajtsuk félbe a tortilla lapot, és felforrósított száraz grill serpenyőben süssük mindkét oldalán 2-2 perc alatt aranybarnára.

Meleg sajtszósszal kínáljuk, friss, aprított korianderrel szórjuk meg.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL