{KEPGALERIA}
Chilis bab tortillában
Hozzávalók:
• 50 dkg darált hús (jó esetben marha, normál esetben sertés)
• 2 nagy fej hagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• pirospaprika
• chili (hagyományos paprika, por, szósz vagy mag formájában)
• kevés curry por
• só
• bors
• 50 dkg paradicsompüré
• 2 konzerv vörösbab lével együtt
• 1 konzerv kukorica
• 1 jó evőkanálnyi cukrozatlan (legjobb a holland) kakaópor
Kb. 14 darab tortillához:
• 3,5 dl víz
• 35 dkg finomliszt
• 25 dkg rétesliszt
• 15 dkg kukoricaliszt
• 2 evőkanál olívaolaj
• só
• bors
Elkészítés:
A hagymát apróra kockázzuk, és olívaolajon megdinszteljük. Azonnal sózzuk, ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen. Ha puha, rádobjuk a felaprított fokhagymát, majd felöntjük kevés vízzel, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal. Erre az alapra tesszük rá a darált húst, fehéredésig kevergetjük kicsit, majd a paradicsompürét rányomjuk. Mehet rá a chili, ízlés szerint fűszerezhetjük is. Ráöntünk pár deci vizet is, és puhára főzzük a húst.
Ahogy megpuhult, hozzáadjuk a babkonzervet, pár perc alatt összeforraljuk, elzárjuk a lángot, majd a kukoricát (lé nélkül) belekeverjük. Kóstoljuk, ízesítsük, ha kell, sózzuk, meglocsoljuk chiliszósszal. Ezután keverünk bele egy jó evőkanál kakaóport, és 200 fokos sütőbe tesszük. Ha alig lenne leve, öntsünk rá pici vizet és keverjük el, hogy legyen minek elpárolognia.
Akkor lesz készen, amikor szépen összesül a sütőben, még nem száradt ki, van némi leve, de nem folyik, szép sűrű és illatozik rendesen. Figyeljünk oda, ne égessük meg.
Menet közben elkészítjük a tortilla tésztát. Sima tésztává gyúrjuk a fenti hozzávalókat. (Én ezt ráhagytam a robotomra.) Ahogy sima, lefedve pihenni tesszük a hűtőbe, de azonnal is süthetjük. Kb. 8 dkg-os gombócokat csípünk a tésztából, lisztezett felületen kinyújtjuk.
Egy palacsintasütőt szárazon felhevítünk, majd kisütjük benne a szinte átlátszóra nyújtott lapokat. Minden lap után ki kell törölni a lisztet a serpenyőből, különben leég. Addig sütjük 1-1 oldalát, míg szép kis pöttyök nem lesznek rajta.
Betöltéskor a chilis babot a tortilla lap közepére halmozzuk, az alját ráhajtjuk a töltelékre, feltekerjük. Középen srégen elvágva, vagy félig papírba csomagolva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK