Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek

Szerző:
Szabó Anna
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből eszünkbe e nemzet ételeiről? Bab, tortilla, nachos… és még megannyi ínycsiklandozó falat. Túl csípős, túl pikáns, túl fűszeres? Az is csak rajtunk múlik. Akkor sombrerot fel és konyhába be!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Mexikói hagymás bab zöldséges rizzsel

Hozzávalók:
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 nagy fej lilahagyma
• 1 konzerv vörös bab
• 1 konzerv morzsolt csemege kukorica
• 1-2 szál szárzeller
• kínai kel
• rizs
• olívaolaj
• só
• bors
• 2 db koktélparadicsom
• 1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:
A hagymákat cikkekre szeleteljük, felaprítjuk a zöldségeket.
Egy edénybe olívaolajt öntünk, felhevítjük, majd lepirítjuk a hagymát. A konzerv bab és kukorica levét leöntjük, majd hozzáadjuk a hagymához. A kukorica fele elég, a többit a rizshez tehetjük. Kevés vízzel felöntjük, beletesszük a szójaszószt és a cikkekre vágott koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk. Pár percig főzzük, míg minden összetevő megpuhul, és egy picit besűrűsödik.

A rizst olajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, beletesszük az összeaprított szálzellert, a kukorica másik felét és a kínai kelt, sózzuk, és sütőben puhára pároljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL