Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek

Szerző:
Szabó Anna
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből eszünkbe e nemzet ételeiről? Bab, tortilla, nachos… és még megannyi ínycsiklandozó falat. Túl csípős, túl pikáns, túl fűszeres? Az is csak rajtunk múlik. Akkor sombrerot fel és konyhába be!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Mexikói muffin

Hozzávalók:
• 15 dkg finomliszt
• 10 dkg kukoricaliszt
• két és fél teáskanál sütőpor fél-fél teáskanál só és chilipor
• 1-1 csipet fűszerpaprika és bors
• 8 dkg reszelt sajt (pl. gouda)
• 1 zöld húsú paprika
• 8 dkg konzervkukorica
• 8 dkg vörös bab (konzerv)
• 1 tojás
• 2,5 dl író
• 0,6 dl olaj

Ezenkívül:
• Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele.
Egy nagy tálban elkeverjük a liszteket a sütőporral, a sóval, a chilivel, a fűszerpaprikával, a borssal és a sajttal. A paprikát megtisztítjuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A kukoricát és a babot szűrőbe téve jól lecsepegtetjük. Egy másik nagy tálban a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk az írót és az olajat, majd a paprikát, a kukoricát és a babot is. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL