Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek

Szerző:
Szabó Anna
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből eszünkbe e nemzet ételeiről? Bab, tortilla, nachos… és még megannyi ínycsiklandozó falat. Túl csípős, túl pikáns, túl fűszeres? Az is csak rajtunk múlik. Akkor sombrerot fel és konyhába be!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Napfényes mexikói „pohárkák”

Hozzávalók:
• 500 g natúr krémtúró
• 2 púpos evőkanál tejföl
• 3-4 evőkanál házi vaníliáscukor (ennek hiányában Bourbon vaníliás cukor és porcukor és ízlés szerint lehet több-kevesebb is)
• pici citromlé v. reszelt citromhéj, rum v. rumaroma
• fél adag almás-őszibarackos töltelék
• kb. 100-120 g (házi magvas) müzli szelet (vagy zabpelyes keksz, müzli késes aprítóban átdolgozva kissé)
• 2 evőkanál nádcukor

Elkészítés:
Egy teflonos serpenyőben elkezdjük megkaramellizálni a cukrot, rászórjuk a müzlidarabkákat és átpirítjuk kissé. Kiszedjük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni.
A túrókrémet a vaníliáscukorral, egyéb ízesítővel (rum, citrom) és a tejföllel lazítva habverővel kissé "felhabosítjuk". A müzlikdarabkákbók pár teáskanállal félretesszünk, majd a többit a pohárkák aljára szórjuk egyenlően. A túrókrémet is elosztjuk bennük, majd mehet a tetejére az almás-barackos puding.
Egy kissé lehűthetjük, de ha hideg volt minden inkább azonnal tálaljuk, mert ha sokat áll a hűtőben a müzli pont a ropogósságát veszti el. Tálalás előtt közvetlenül szórjuk a tetejére a maradék ropogós müzlit.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL