Bihari töltött burgonya
Hozzávalók:
- 2 kg héjas burgonya
- 500 g kolbászkrém
- 100 g vaj
- 200 g császárszalonna
- 3 dl tejföl
- ½ csomag petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- fűszerpaprika
A héjas burgonyát hideg vízben alaposan megmossuk, és szárazra töröljük. Minden egyes burgonyát alufóliába csomagoljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. A sütőből kivesszük a burgonyát, a fóliát eltávolítjuk, majd a burgonyát félbevágjuk. Csillagcső segítségével minden egyes burgonyára kolbászkrémet nyomunk.
A tejfölt kevés sóval, őrölt borssal ízesítjük, és a burgonyát bevonjuk a tejföllel, a tetejét apró kockákra vágott császárszalonnával megszórjuk, és sütőben kb.20 percig pirosra sütjük.
A sütőből kivéve fűszerpaprikával és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, majd tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK