Hozzávalók
20 dkg liszt
10 dkg margarin vagy vaj
15 dkg porcukor
50 dkg túró
2 dl tej
2 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
mazsola
Elkészítés:
A margarin felével egy közepes nagyságú tepsit kikenünk. A lisztet a porcukorral és a sütőporral egyenletesen elkeverjük, majd a felét a tepsi aljába szórjuk.
A túrót rámorzsoljuk a tetejére, azután meghintjük vaníliás cukorral és tetszés szerint mazsolával. Rászórjuk a cukros liszt másik felét is.
Tésztánk állagát a tej és a tojások elegye adja meg, amelyet szépen rácsorgatunk a tetejére. Előmelegített, közepesen forró sütőben kb. 30 perc alatt megsül.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK