Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Brokkoli sült piros paprika

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 kis pirospaprika
300g brokkoli
1ek olívaolaj
Só és őrölt bors

Elkészítése:

1. A paprikákat 4-6 percig gőzöljük, míg teljesen meg nem puhulnak. Lecsepegtetjük, meghámozzuk, és kettévágjuk. Kiszedjük a magokat és az erejét, majd a húsát kis kockákra vágjuk.

2. Levágjuk a brokkoli szárát, rózsáira szedjük, megmossuk.

3. Közepes lángon felhevítjük az olajat, beledobjuk a paprikakockákat és a brokkolit, folyamatosan, óvatosan keverve 4-5 percig sütjük, hogy megpuhuljanak, de ne essenek szét. Sózzuk, borsozzuk.

4. Előmelegített, mély tálba töltve azonnal tálaljuk grillezett vagy sült hús, illetve párolt hal mellé köretként, vagy könnyű fogásként omlettel vagy tükörtojással kínálva.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL