250 g kelkáposzta
400 g burgonya
100 ml tejszín
4 tojás
2 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál vaj
150 g száraz vékony kolbász
Só, bors
Mosd meg a káposztát, szedd levelekre, majd vágd félbe őket. A burgonyát is tisztítsd meg, majd vág kb. 3 mm vastag szeletekre. Mindkettőt főzd lobogóan forró sós vízben kb. 4 percig.
A tejszínt, a tojást és a kakukkfüvet keverd össze, ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal.
Szeleteld fel a kolbászt, és vajon süsd ki kicsit a zsírját - rendszeres kevergetés mellett, nehogy odaégjen. Az előfőzött burgonyát futtasd meg a kolbászos vajban.
A kelkáposztát, burgonyát és kolbászt egy kivajazott cserépedényben (az ideális méretű 25x15 centiméteres) rakd le rétegesen. A tojásos tejszínes-tojásos keveréket öntsd rá. Előmelegített sütőben 180 ºC-on süsd 25-30 percig (a légkeveréses sütés nem ajánlott). Ha elkészült, szórj a tetejére egy kis kakukkfüvet.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK