Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Császármorzsa

Szerző:
Szabó Anna
Viszonylag ritkán fogyasztunk császármorzsát. Legalábbis nem minden héten. Kár, pedig legalább olyan finom, mint a túrógombóc. Ráadásul egy sós, fűszeres gulyásleves mellé remekül passzol ebédre.
Császármorzsa

Hozzávalók:

- 500g finomliszt
- 8 db tojás
- 8 dl tej
- 80g teavaj vagy margarin
- 100 g mazsola (ízlés szerint ki is hagyható)
- 200 g kristálycukor
- 150 g sertészsír
- reszelt citromhéj
- 50 g vaníliás cukor
- asztali só

Elkészítése:

A lisztet a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukor fele mennyiségét és az olvasztott vajat, a sót, a reszelt citromhéjat. Jól elkeverjük, végül a felvert tojásfehérjét is lazán hozzákeverjük. A masszát felhevített zsírba öntjük és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük. Amikor kisült, kiborítjuk és gyöngy nagyságúra vagdaljuk. Hozzákeverjük a megmosott, beáztatott mazsolát. Tálalás előtt vízgőzön átforrósítjuk és vaníliás cukorral meghintjük. Külön tálban meleg hígított gyümölcsízt, vagy csokimártást adunk hozzá.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL