Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Cseresznyedzsem cherry brandyvel megbolondítva

Szerző:
Szabó Anna
Ha a dzsemet megbolondítod egy kis cherry brandyvel, biztos lehetsz benne, hogy nem rontja el. Az így elkészült dzsem ugyanis isteni finom, reggelire vajas kiflire kenve remekül vizsgázik majd.

 

Hozzávalók

- 2 kg cseresznye

- 1 cs Knorr dzsemesítő

- 1 db citrom leve és reszelt héja

- 60 dkg kristálycukor

- Dr. Oetker vanília aroma

- 1 tk őrölt fahéj

- cherry brandy aroma

Elkészítés

A cseresznyét alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a vanília aromát, a citrom levét és reszelt héját, az őrölt fahéjat, majd hagyjuk 10-15 percig állni. (Közben többször keverjük át.)

Ezután tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük kb. 15 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, botmixerrel ízlés szerint pépesítsük, keverjük hozzá a cherry brandy aromát, majd forraljuk fel újra.

Végül vegyük le a tűzről, és a forró gyümölcsbe állandó keverés mellett keverjük bele a Knorr dzsemesítőt. Az elkészült dzsemet ezután merjük bele az üvegekbe, majd néhány percre állítsuk fejtetőre. A dzsemet fogyaszthatjuk pl. reggelire pirítósra kenve, de sütemények, vagy éppen palacsinta ízesítésére is kiváló.

Vissza a receptekhez>>>

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL