Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirke Marsala

Szerző:
Szabó Anna
Az igazi Marsalához a húst alaposan ki kellene klopfolni, de ezt nyugodtan elbliccelhetjük. Egy pici liszttel megszórhatjuk a húst, hiszen könnyebben rószaszínre pirul a hússzelet. Arra viszont kifejezetten ügyeljünk, hogy a Marsala-bor száraz legyen.

 

Hozzávalók:

- 2 kisebb kicsontozott, lebőrözött csirkemell
- 1 kis fej hagyma
- 3 szem gomba felszeletelve
- körülbelül 3 evőkanál olivaolaj
- 1/2 csésze száraz Marsala bor
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- egy kis kockaleves




Elkészítése:

1. A csirkemelleket sózzuk be és ízlés szerint borsozzuk meg.

2. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és rakjuk bele a csirkeszeleteket. Süssük őket készre, aztán vegyük ki a serpenyőből, és takarjuk le egy fóliával, vagy konyharuhával.

3. A seprenyőben maradt lébe rakjuk bele a hagymát és a gombát. Addig pároljuk, míg meg nem puhulnak. Öntsük hozzá a bort, és forraljuk még vagy két percig.

4. Most nézzük meg, mennyi szaft maradt. Ha úgy itéljük meg, hogy nem lesz elég a csirkeszeletekhez, öntsünk hozzá egy kicsi kockalevest. Kóstoljuk meg, ízesítsük még, ha szükséges.

5. A tálra tett csirkeszeletekre öntsük rá a zöldésges mártást, és szórjuk meg petrezselyemmel.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL