Hozzávalók:
- 2 kisebb kicsontozott, lebőrözött csirkemell
- 1 kis fej hagyma
- 3 szem gomba felszeletelve
- körülbelül 3 evőkanál olivaolaj
- 1/2 csésze száraz Marsala bor
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- egy kis kockaleves
Elkészítése:
1. A csirkemelleket sózzuk be és ízlés szerint borsozzuk meg.
2. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és rakjuk bele a csirkeszeleteket. Süssük őket készre, aztán vegyük ki a serpenyőből, és takarjuk le egy fóliával, vagy konyharuhával.
3. A seprenyőben maradt lébe rakjuk bele a hagymát és a gombát. Addig pároljuk, míg meg nem puhulnak. Öntsük hozzá a bort, és forraljuk még vagy két percig.
4. Most nézzük meg, mennyi szaft maradt. Ha úgy itéljük meg, hogy nem lesz elég a csirkeszeletekhez, öntsünk hozzá egy kicsi kockalevest. Kóstoljuk meg, ízesítsük még, ha szükséges.
5. A tálra tett csirkeszeletekre öntsük rá a zöldésges mártást, és szórjuk meg petrezselyemmel.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK