Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirkehúsos citrussaláta

Szerző:
Szabó Anna
Pörgesd fel magad C-vitaminnal és fehérjével már a reggeli órákban!


Hozzávalók:

¼ pohár narancslé
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál zöldcitromlé
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 lebőrözött, kicsontozott csirkemell, félbevágva
2 evőkanál olaj
12dkg vegyes minisaláta-levél
1 piros húsú paprika kimagozva, vékony csíkokra vágyva
1 narancs, gerezdekre szedve

Elkészítése:

1. Zárható műanyag zacskóban rázd össze a citrusgyümölcsök levét meg a fokhagymát, majd rakd bele a csirkemelleket, és ismét rázd össze, hogy a lé mindegyik húst jól bevonja. 1-3 órára zacskóstul, pácléstül tegyed a hűtőbe.

2. A grillsütőt (vagy a sütő grillező részét) melegítsd elő. Olajjal vékonyan kend ki a grilltepsit vagy a sütőrostélyt. Vegyed ki a húsokat a zacskóból, a páclét félretéve. Addig süsd a csirkemelleket, amíg a közepükbe szúrt húsmérő 70ºC-ot mutat (kb. 15 perc).

3. Közben a páclét egy kis lábasba töltve forrald föl, főzd 3 percig, majd a tűzről levéve keverd hozzá az olajat.

4. Négy tányéron oszd szét egyenlően a salátalevélkéket, a paprikacsíkokat meg a narancsgerezdeket. A csirkemelleket felszeletelve helyezd a salátaágyra, és öntözd meg a páclével.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL