Csirkemájpástétom formában
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj és szív
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 csapott teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 késhegynyi pástétomfűszer
- 1 teáskanál mustár
- 2 cent konyak
- ½ dl tej
- 1 csapott evőkanál zselatinpor
Díszítéshez: kimagozott meggybefőtt
1. A megtisztított csirkemájakat és a szíveket, forrásban lévő vízbe dobjuk. Akkor lesz jó a máj, ha villával megszúrva nem folyik belőle véres lé.
Az elkészült májat és szívet leszűrjük.A májból tegyünk félre két szebb darabot, a többit a szívvel együtt daráljuk le.
2. A vajat vagy margarint jó habosra keverjük, sóval, borssal, pástétomfűszerrel, mustárral, konyakkal ízesítsük, majd adjuk hozzá a darált csirkemájat.
Az egészet jól keverjük el egy habkártya segítségével.
3. A tejben oldjuk fel a zselatinport, majd a félretett, apróra vágott májjal együtt keverjük hozzá a masszához. Kivizezett őzgerincformába, kuglófformába, vagy más kisebb sütemény formába töltjük, és jól belenyomkodjuk. Fél napig állni hagyjuk a hűtőben, hogy jól megdermedjen.
A formákat érdemes fóliával letakarni.
Tálalás: Az elkészült pástétomokat egy tányérra borítjuk, kimagozott meggybefőttel díszítsük. Vajjal, pirítóssal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK