Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 20 dkg tehéntúró
- 16 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 teáskanál só
- 2 dl tej
- olaj a sütéshez, kevés liszt a hús megforgatásához
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és besózzuk. Ezután a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejet, majd belekeverjük a tojások sárgáját, továbbá 1 teáskanál sót és a lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával.
A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, ezután a masszába mártjuk őket, végül forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre érdemes kiszedni, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon.
A csirkemell egy egész új oldalát ismerhetjük meg ezzel a recepttel, mert a hús megpuhul, és ahogy kettétörjük, nem szárazan omlik, ahogy megszoktuk, hanem szaftos marad.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK