Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirkemell-csíkok túrós bundában

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

- 60 dkg csirkemell filé
- 20 dkg tehéntúró
- 16 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 teáskanál só
- 2 dl tej
- olaj a sütéshez, kevés liszt a hús megforgatásához

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és besózzuk. Ezután a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejet, majd belekeverjük a tojások sárgáját, továbbá 1 teáskanál sót és a lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával.

A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, ezután a masszába mártjuk őket, végül forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre érdemes kiszedni, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon.

A csirkemell egy egész új oldalát ismerhetjük meg ezzel a recepttel, mert a hús megpuhul, és ahogy kettétörjük, nem szárazan omlik, ahogy megszoktuk, hanem szaftos marad.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL