Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirkesaláta gyömbérrel és szezámmaggal

Szerző:
Szabó Anna
Töltekezz kiadós salátával ebédkor. A fehérjéről a csirke, míg a vitaminokról a zöldségek gondoskodnak...

Hozzávalók:

2 csirkemell csonttal és bőrrel
5dl csirkemell alaplé
10g friss hámozott gyömbér
100g hónapos retek (vagy uborka)
150g vegyes saláta
1ek szezámmag
Só és szecsuáni bors

Az öntethez:
2ek földimogyoró olaj
3ek szójaszósz
2ek rizs- vagy almaecet
Fél kk fruktóz
2 gerezd összetört fokhagyma
3 apróra vágott mogyoróhagyma
Fél kk paprikakrém

 

Elkészítése:

1. A gyömbérrel felforraljuk a csirkealaplevet. Belerakjuk a csirkemelleket, és gyöngyözgetve 20 percig főzzük kis lángon. A főzőlében hagyjuk lehűlni.

2. Megtisztítjuk és megmossuk a retket (vagy meghámozzuk az uborkát). Vékony karikákra vágjuk. Megmossuk és átválogatjuk a salátát, csíkokra vágjuk, majd elosztjuk 4 tányéron. Összekeverjük az öntethez valókat, 2 evőkanálnyit a salátára öntünk, és jól összekeverjük.

3. Lecsepegtetjük a csirkemellet, leszedjük a bőrét, kicsontozzuk. Felszeleteljük, a salátára rakjuk, és leöntjük a maradék öntettel.

4. Megszórjuk a retek- (vagy uborka-) karikákkal, a szezámaggal, a szecsuáni borssal, és tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL