Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirkésségek kezdő konyhatündéreknek

Szerző:
Szabó Anna
A csirkében az a jó, hogy nehéz elrontani, és viszonylag hamar készen van. Így aztán, azoknak is viszonylag egyszerű elkészíteni, akik épp csak most kezdik felfedezni a főzés örömét.


A csirkehús gazdag fehérjében és vasban, és sovány is, főként ha kevés zsiradékkal készítjük el, és leszedjük a bőrét, mert az a legzsírosabb része. A csirke nagy mennyiségben tartalmaz B6-vitamint, foszfort és káliumot, jótékony hatással van az idegrendszerre, illetve a csont- és az izomrendszerre; de tartalmaz cinket is, amely a szervezetet védő egyik nyomelem.

Mint minden szárnyasé, a csirke zsírja is jótékony hatású telítetlen, illetve többszörösen telítetlen zsírsavakból áll. Ugyanakkor fogyókúrás étrend esetén ajánlatos eltávolítani a bőrét, amely zsíros, vagy több helyen megszurkálni elkészítés előtt, hogy a főzés vagy a sütés folyamán a zsiradék eltávozzon.

Szezámmagos csirkesaláta »
Banánlevélbe tekert csirke »
Csilis-zöldcitromos csirkesaláta »
Ragacsos csirkeszárnyak »
Csirkehús kínai káposztával és gombával »


Korábban megjelent csirkés receptjeink:

Gyros »
Töltött »
Kínai ötfűszeres »
Szárnyát szegve »
Tejfölös paprikás »
Rizottó a melléből »
Magyaros, paprikás »
Szárnyasmáj rizottó »
A világ minden tájáról »
Alakkímélő finomságok »
Villámgyors receptek estére »
Gyömbéres csirkegaluska leves »
Fokhagymás-tejszínes csirkeragu »


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL